Wethouderskandidaat PvdA Diemen bekend

28 maart 2022

Zoals besloten op de ALV van november 2021 heeft de kandidaatstellingscommissie, bestaande uit Gery de Boer en Ellen van den Tol, de afdeling Diemen geholpen met het zoeken naar een wethouderskandidaat.  Zij hebben gesprekken gevoerd met vier potentiële kandidaten. Alle kandidaten zijn bevraagd over het verkiezingsprogramma, de verantwoordelijkheden en zichtbaarheid van een wethouder in een dorp als Diemen en allen kregen (politiek) relevante casussen voorgelegd. De vier kandidaten hebben allen blijk gegeven van een grote betrokkenheid bij de idealen van de PvdA zoals bestrijden kansenongelijkheid, het verbeteren van bewonersparticipatie en het oplossen van de woonproblematiek. Van betekenis zijn voor de inwoners van Diemen is voor iedereen een
belangrijke drijfveer om zich beschikbaar te stellen als wethouder namens de PvdA.

De commissie heeft op basis van de gesprekken vastgesteld dat de kandidaten het wethouderschap zouden kunnen uitvoeren. Wel heeft de commissie een voorkeurskandidaat aanbevolen aan de fractie, deze voorkeurskandidaat is Marian Everhardt geworden:

Ik ben Marian, 66 jaar, en zie mijzelf als een sociaaldemocraat in hart en nieren. In mijn werkzame leven in het voortgezet onderwijs heb ik altijd gestreefd naar kansengelijkheid in een veilig en prettig schoolklimaat waarin iedereen wordt herkend en erkend. De meritocratie en de maakbare samenleving zijn voor mijn gevoel geen vanzelfsprekendheid meer en de kansenongelijkheid en tweedeling zijn sterk toegenomen. Dat raakt me enorm en maakt me strijdbaar omdat vrijheid van keuze, rechtvaardigheid, toegankelijkheid en vooral ook solidariteit zulke onmisbare pijlers zijn van de sociaaldemocratie. Ervaring met de lokale politiek heb ik opgedaan in de jaren dat ik werkzaam was in Amsterdam als directeur van het Montessori College Oost en als directeur van het VIOS (Expertisecentrum Veilig In en Om de School).

Mijn motto is “Iedere dag leren” en ik voel me sterk betrokken bij het politieke en maatschappelijke krachtenveld. Vanaf mijn 18e heb ik altijd op de PvdA gestemd en ben al decennia lid van de partij. De kans om deze betrokkenheid om te zetten in een actieve bijdrage voor de PvdA en voor Diemen wil ik met beide handen aangrijpen.

Wij danken alle leden die interesse hebben getoond voor de rol als wethouder heel hartelijk voor hun inzet en tijd. Ook danken wij de commissie voor haar advies en het voeren van de gesprekken.