Mijn Paleis

Door Sytze Ferwerda op 21 februari 2024

In het Diemerniews van 15 februari schreef onze fractieopvolger Sytze Ferwerda onderstaande column, veel lees plezier!

Mijn Paleis

Daar stond ik dan, in mijn paleisje van 13 vierkante meter. Goed, de muren hadden een gek glanzend donkerblauwe kleur, de linoleumvloer smeekte om wat laminaat, en de keuken deelde ik met mijn gang. Maar toch, dit was mijn plekje, compleet met badkamer en zelfs een balkon. Het was prachtig! Vanuit deze kamer kon ik voor het eerst als compleet zelfstandig mens de wereld ontdekken.

Iedereen verdient het om zijn of haar eigen paleisje te hebben. Ik was de eerste van mijn familie die ging studeren en had geluk. Een aantal vrienden woonden al in de gang van de studentenflat waar ik kon intrekken. Zo kon ik makkelijk in aanmerking komen voor mijn (relatief goedkope) kamer. Dat geluk heeft niet iedereen.

Diemen kan trots zijn op haar grote woningbouwplannen. Kijk bijvoorbeeld naar de geweldige huizenblokken die zijn opgerezen in Holland Park. Toch moet er nog veel gebeuren. Of het nou gaat om kinderen van Diemenezen die in hun eigen dorp geen huis kunnen vinden, studenten die maar al te graag in dit prachtige dorp blijven, of een gezin dat haard en huis heeft moeten verlaten en niets liever wil dan in Diemen te wonen. De doorgeslagen woningmarkt zorgt ervoor dat het vinden van een betaalbaar huis in ons dorp lastiger is dan ooit. De PvdA strijdt voor goede en betaalbare woningbouw. Als fractieopvolger help ik daar graag aan mee. Wonen is immers een grondrecht.

Ook dit jaar zal er weer iemand in Diemen zijn of haar paleisje vinden. Diegene wens ik ook dat prachtige moment toe waarop je binnenloopt en beseft: dit is het. Het moment om verliefd te worden op jouw plekje, op jouw dorp.

Sytze Ferwerda

Sytze Ferwerda

Mijn naam is Sytze Ferwerda, ik ben 24 jaar oud, en zal binnenkort de rol van fractieopvolger voor de PvdA Diemen op mij mogen nemen. Ik ben geboren en getogen in een rood nest hier om de hoek in Amsterdam Zuidoost. Ik woon sinds 2018 in Diemen en werk voor een adviesbureau gespecialiseerd in de

Meer over Sytze Ferwerda