Frank Geerts over de herijking nota Diemen Divers en Inclusief

Door Frank Geerts op 2 mei 2024

Tijdens de raadsvergadering van 18 april 2024 sprak ons raadslid Frank Geerts de onderstaande bijdrage uit over de herijking van de nota Diemen Divers en Inclusief. De bijbehorende stukken zijn terug te vinden op de website van de gemeente.

Kijk je liever naar de inbreng? Dan kan dat via deze link.

Diemen Divers en Inclusief

Mooi wat er ondanks alle hobbels, zoals corona, regelen van noodopvang, beperkte capaciteit en opvang van ontheemden er neer gezet is. De basis is gelegd. Ik zie het voorliggende stuk niet als een herijking maar als een vervolg.

De nadruk lag op zichtbare publieke activiteiten. Terecht. Zonder bewustwording over thema’s is het moeilijk om een dialoog te voeren of om wederzijds begrip te krijgen. Zelfs gisterenavond was dit te zien middels Keti Koti activiteit in De Omval. De basis, is dat er een goed diversiteit netwerk is. Vanuit hier wordt het makkelijker om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Het is fijn, zie het als een voorrecht, om in een gemeenschap te mogen leven waarbij er sprake is van zeer diverse achtergronden. Diversiteit is iets moois. We zijn wel verantwoordelijk voor de sociale veiligheid van iedereen. Helaas laat dit de laatste tijd wel wat te wensen over. Zelfs de media hebben hier soms een dubieuze rol in. Goed dat bij de herijking extra aandacht gegeven wordt aan het bestrijden van discriminatie van wat of wie dan ook.

We moeten dit voorkomen, door van elkaar te leren, veroordelen, door je direct uit te spreken als dit om je heen gebeurt, bestrijden door altijd alert te blijven en te reageren. De inzet van de andere kant is inderdaad het in de eigenkracht zetten van inwoners om op te komen voor hun eigen rechten. Dit vergt zeker de nodige steun en aanmoediging en is soms een lange weg. Berusten in je ongewenste situatie is zeer ongezond. Letterlijk als figuurlijk.

Dit is een beleidsstuk. De paraplu waar alles onder kan hangen. Het inspelen op behoeften van inwoners en onverwachtse ontwikkelingen is zo goed mogelijk. Het uitvoeringsprogramma zien we einde van jaar tegemoet.

Er is veel gedaan, maar er kan nooit genoeg gedaan worden is in de mijns inziens polariserende samenleving. We zijn blij met de aanvullingen en zien het voorstel voor budgetverruiming bij de kadernota tegemoet.

Frank Geerts

Frank Geerts

Dit is de tweede raadsperiode voor mij. In 2017 ben ik gestart als fractieopvolger in een betrokken, bekwame fractie. Het is mogelijk om samen het verschil te maken. Bestaanszekerheid is essentieel. Zorgen kunnen vaak leiden tot gezondheidsproblemen, overgewicht, uitsluiting van de arbeidsmarkt, isolement en lagere kansen in de maatschappij. Dit wil ik als sociaaldemocraat niet

Meer over Frank Geerts