Een bericht van de voorzitter over de verkiezingsuitslag

23 november 2023

Beste partijgenoten,

Vandaag worden velen van ons wakker met het besef dat ons land heel anders is dan we gehoopt hadden. De uitslagen van gisteravond komen misschien als een verrassing voor ons en als een pijnlijke klap.

Hoewel we nu misschien de neiging hebben om in rouw te gaan, wil ik juist nu het moment nemen om dat tegen te gaan, want er is ook goed nieuws. Laat me wat lichtpuntjes opsommen:

  • We hebben een groot aantal zetels gewonnen.
  • We zijn de tweede partij van Nederland.
  • We zijn de grootste in Diemen.
  • In minder dan een jaar is het ons gelukt om twee partijen samen te brengen tot een geweldige gezamenlijke lijst. 
  • We hebben in korte tijd een sterk programma weten te schrijven dat zowel overduidelijk donkerrood als felgroen is.

En het belangrijkste kan ik met trots zeggen:

Onze campagnevrijwilligers hebben keihard gestreden voor ons in Diemen. Hun kracht, toewijding en doorzettingsvermogen kunnen als voorbeeld dienen voor campagnes door heel Nederland.

Daarom beloof ik jullie dat we nog niet klaar zijn. De wedstrijd is nog niet voorbij, en we hebben nog niet verloren. Onze fracties in de Eerste- en Tweede Kamer zullen zich hard maken voor staatsrechtelijkheid en de rechten van iedere persoon die in Nederland leeft.

Jullie bestuur, fractie en wethouder zullen dit blijven doen in Diemen. We beloven voor jullie te strijden voor de onderwerpen die zo cruciaal zijn voor ons. We blijven ons inzetten voor bestaanszekerheid, een groene toekomst, betaalbare huizen en een Diemen voor iedereen ongeacht afkomst, geloof, geslacht of seksualiteit.

Binnenkort hebben we onze Algemene Ledenvergadering. Ik nodig jullie uit om te komen spreken over de campagne, de uitslagen, maar vooral over de volgende stappen die we kunnen zetten voor Nederland. Verder blijf ik bereikbaar voor iedereen voor wie deze uitslag moeilijk is en een luisterend oor nodig heeft.

Met rode groet,

Jullie voorzitter,

Julien Koestel