ALV 16 november: vastellen verkiezingsprogramma en kandidatenlijst

2 november 2021
Zoals wij al aankondigde in de uitnodiging voor de ALV 16 november van 20.00 tot 22.00, zijn hier het ontwerp verkiezingsprogramma, zoals geschreven door de programmacommissie, en de concept kandidatenlijst zoals voorgesteld door de onafhankelijke kandidaatstellingscommissie. Beide documenten vind je onderaan dit bericht.
Naast deze documenten willen we je graag op de hoogte stellen van de procedures voor het vaststellen van het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst:

Vastellen verkiezingsprogramma en amendementen indienen
Tijdens de vergadering zal de voorzitter van de programmacommissie het totstandkomen van het concept programma toelichten.
 
Je hebt als lid van de PvdA Diemen de mogelijkheid om amendementen in te dienen op het ontwerp verkiezingsprogramma zoals het nu geschreven is. Amendementen dienen ingediend te worden voor de deadline van 8 november.

Het bestuur zal vervolgens de amendementen bekijken en deze naar je sturen voorafgaande aan de vergadering. Vervolgens zal er tijdens de vergadering per hoofdstuk gestemd worden over de ingestuurde amendementen.

Vaststellen kandidatenlijst
De onafhankelijk kandidaatstellingscommissie heeft een concept kandidatenlijst, alsmede een verantwoording van hoe deze lijst tot stand is gekomen, opgesteld welke is bijgevoegd aan dit bericht.

Tijdens de vergadering zal de commissie haar keuze nogmaals toelichten en vervolgens zullen we de lijst per positie afgaan.

Mochten er tegenkandidaten zijn voor een bepaalde positie, dan zal de deelnemers aan de vergadering de gelegenheid gegeven worden aanbevelingen te doen met betrekking tot de kandidaten die zijn voorgedragen voor de plaats die aan de orde is.

Vervolgens wordt de kandidaatstellingscommissie in de gelegenheid gesteld om op de aanbevelingen te reageren en de kandidaat toe te lichten die voorgedragen was op de ontwerpkandidatenlijst voor de in het geding zijnde plaats.

Hierna zullen wij overgaan op een schriftelijke stemming voor de plaats die aan de orde is. Dit proces herhalen wij tot alle plaatsen aan de orde zijn geweest.

Als laatste
Houd er ook rekening mee dat wij vergaderen in De Omval, wat valt onder de horeca en zodoende om een corona pas zal vragen bij toegang tot het gebouw. Zorg er dus voor dat je deze meeneemt!
Wij hopen velen van jullie te kunnen begroeten dinsdag 16 november, het zal leuk zijn elkaar weer eens in persoon te zien!

Bijlagen: