Gezellig Diemen

Door Sytze Ferwerda op 14 september 2024

Deze week was het de beurt aan onze fractieopvolger Sytze Ferwerda om de raadscolumn te schrijven. Deze is te lezen in het Diemernieuws van donderdag 12 september, maar natuurlijk ook hier!

Gezellig Diemen

Afgelopen week mochten we weer! Ja, de gemeenteraad is na de zomer voor het eerst weer bijeen gekomen, maar dat bedoel ik niet. Ik heb het natuurlijk over het leukste feest van Diemen: het Diemerfestijn. Elk jaar weer kunnen we genieten van een heerlijke kermis, een geweldige line-up, en ouderwetse gezelligheid. En dat allemaal voor niets!

Toen ik in 2018 als student naar de Rode Kruislaanflats verhuisde, maakte ik al in mijn eerste maand kennis met dit feest. Ik vond het direct prachtig om te zien hoe half Diemen op het feest afkwam. Jong en oud, iedereen had het naar zijn zin.

Nu, zes jaar later, blijf ik terugkomen naar het festijn. Inmiddels werk ik, en heb ik het geluk gehad in Diemen te kunnen blijven wonen. Ik kan wel zeggen dat ik een beetje verliefd ben geworden op Diemen. Vaak voelt het alsof Diemen onderdeel is van een grote stad, terwijl het juist de eigen gezelligheid van een dorp behoudt. Het is heerlijk, en het Diemerfestijn draagt daar zonder twijfel aan bij.

De komende periode gaan we in de gemeenteraad praten over de begroting voor het volgende jaar. Waar geven we geld aan uit? En waar komt dat geld vandaan? Dat klinkt misschien droog, maar het is ongelooflijk belangrijk! Juist dan maken we keuzes over de toekomst van Diemen. Juist dan beslissen we hoe Diemen, Diemen blijft.

Laten we er dit jaar in de Raad voor zorgen dat Diemen dat gezellige dorp blijft. Mooi, lief, eigenwijs, behulpzaam, en vol gezelligheid. Hopelijk sta ik dan over zes jaar weer in de grote tent, met een biertje in mijn hand, genietend van de show.

Sytze Ferwerda

Sytze Ferwerda

Mijn naam is Sytze Ferwerda, ik ben 24 jaar oud, en zal binnenkort de rol van fractieopvolger voor de PvdA Diemen op mij mogen nemen. Ik ben geboren en getogen in een rood nest hier om de hoek in Amsterdam Zuidoost. Ik woon sinds 2018 in Diemen en werk voor een adviesbureau gespecialiseerd in de

Meer over Sytze Ferwerda