Stadspas: Exclusief voor Minima

Door Frank Geerts op 8 juli 2024

Tijdens de vergadering van donderdag 4 juli werd er tijdens de tussentijdse herijking armoedebeleid over de Stadspas gesproken. De inbreng van ons raadslid Frank Geerts kun je hier terug kijken, of lees het hieronder:

Stadspas: Exclusief voor Minima

Bij de PvdA vinden we dat minimaregelingen, zoals de Stadspas, bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen. Het huidige beleid, waarbij ook niet-minima gebruik kunnen maken van de Stadspas, leidt tot verwarring en onrechtvaardigheid. Wij zijn van mening dat de Stadspas uitsluitend beschikbaar moet zijn voor de minima.

Wij pleiten ervoor dat het geld, bedoeld voor minimaregelingen, ook daadwerkelijk bij de mensen terechtkomt die het het hardst nodig hebben.

We begrijpen dat dit een teleurstelling kan zijn voor degenen die mogelijk geen gebruik meer kunnen maken van de Stadspas. Gelukkig worden er in Diemen talloze activiteiten georganiseerd door verschillende organisaties, zoals buurthuizen, Stichting Welzijn Diemen, en Diemen voor Elkaar. Deze activiteiten zijn vaak gratis of tegen een kleine bijdrage toegankelijk voor iedereen.

Daarnaast is in 2022 het actieplan Eenzaamheid geïntroduceerd om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden.

Ons voorstel sluit aan bij de regeling die sinds 2023 van kracht is, maar ons hoofddoel blijft rechtvaardigheid. Wij willen ervoor zorgen dat de middelen die bedoeld zijn voor de minima ook daadwerkelijk bij hen terechtkomen.

Frank Geerts

Frank Geerts

Dit is de tweede raadsperiode voor mij. In 2017 ben ik gestart als fractieopvolger in een betrokken, bekwame fractie. Het is mogelijk om samen het verschil te maken. Bestaanszekerheid is essentieel. Zorgen kunnen vaak leiden tot gezondheidsproblemen, overgewicht, uitsluiting van de arbeidsmarkt, isolement en lagere kansen in de maatschappij. Dit wil ik als sociaaldemocraat niet

Meer over Frank Geerts