Mila Veenboer in de raad over Oekraïne

Door Mila Veenboer op 22 april 2022

Tijdens de raadsvergadering van 14 april hielt Mila Veenboer het volgende betoog over de situatie met Oekraïense vluchtelingen:

 

De PvdA vindt het mooi om te zien dat in Diemen zoveel vluchtelingen uit Oekraïne goed worden opgevangen. Opvang van vluchtelingen is voor de PvdA een belangrijk punt, ongeacht waar ze vandaan komen. Mensen in nood verdienen onze hulp. In tijden als deze moet snel worden gehandeld.

De opvang in Diemen is snel en goed geregeld. De vluchtelingen worden nu bij mensen thuis en in het VIA hotel opgevangen. Daarnaast wordt er gewerkt aan semi-permanente woningen. In de tussentijd kunnen de vluchtelingen tijdelijk worden opgevangen in de containerwoningen aan de Bergwijkdreef. Wel vraagt de PvdA zich af op welke termijn er meer duidelijkheid is over hoe de overige vluchtelingen die niet in de containerwoningen terecht kunnen opgevangen zullen worden. Het is van belang om de vluchtelingen na wat zij hebben meegemaakt een stabiele thuissituatie te geven waarbij zij niet van hot naar her moeten gaan.

Ook vragen wij ons af of er nog extra aandacht is voor de vluchtelingen. Allereerst aandacht om mensenhandel en arbeidsuitbuiting te voorkomen en daarnaast aandacht voor de vluchtelingen in de gastgezinnen. Onlangs was in het nieuws dat er vluchtelingen vanuit gastgezinnen terug gaan naar de noodopvang en dat gastgezinnen moeilijk bij instanties terecht kunnen met vragen. Wordt er gezorgd voor extra ondersteuning voor deze groep?

Mila Veenboer

Mila Veenboer

Mijn naam is Mila Veenboer en ik sta voor de volgende verkiezingen op de kandidatenlijst. Ik kom uit Amstelveen en ben in 2008 naar Amsterdam verhuisd voor mijn studie Rechtsgeleerdheid. Daar heb ik gewoond totdat ik in februari van dit jaar naar Diemen Centrum ben verhuisd. Wat ik mooi vind aan Diemen is dat het

Meer over Mila Veenboer