Procedure kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen 2022

16 augustus 2021

In dit bericht vind je belangrijke informatie en data voor de kandidaatstellingsprocedure voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Voor iedereen die zich kandidaat wil stellen als raadslid of wethouder gelden de volgende belangrijk data:

Maandag 13 september: sluiting kandidaatstelling
Op deze dag dienen alle kandidaatstellingen bij ons binnen te zijn. Een aanmelding gaat vergezeld met een motivatie waarom je je kandidaat wil stellen en een CV. Aanmeldingen moeten voor of op deze datum per email worden gestuurd naar [email protected]. Als je liever de aanmelding per post verstuurt, stuur dan een email en dan zullen wij het adres toesturen. Zodra een aanmelding bij ons binnen is sturen wij je een interne bereidheidsverklaring en erecode toe die ondertekend geretourneerd dienen te worden.

Maandag 20 september: ondertekende bereidheidsverklaring en gedragscode geretourneerd
Let op: pas als de ondertekende documenten bij het bestuur binnen zijn is je kandidaatstelling formeel! Wij sturen je een bevestiging als de documenten in goede orde zijn ontvangen.

Eind september – oktober 
De kandidaatstellingscommissie gaat in gesprek met de potentiële kandidaten. Hiervoor zul je een uitnodiging ontvangen. Over de procedure na de gesprekken zullen wij alle potentiële kandidaten inlichten.

Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben over het raadslidmaatschap, de procedure rondom de kandidaatstelling of iets anders: neem contact met ons op! Ik ben te bereiken via [email protected] of telefonisch op 06 5555 2660. De contactgegevens van het bestuur zijn ook te vinden op https://diemen.pvda.nl/organisatie/bestuur/.