Een buurtsupermarkt voor Holland Park

Door Sofie Kuilman op 11 januari 2022

Holland Park is een levendige en groeiende wijk, maar er ontbreekt iets: een buursupermarkt. De PvdA Diemen denkt dat een buurtsupermarkt bijdraagt aan de leefbaarheid in Holland Park. Daarom vinden wij dat een dergelijke supermarkt sneller gerealiseerd moet kunnen worden dan volgens de huidige regels mogelijk is. In onze gesprekken met buurtbewoners blijkt namelijk dat er een grote behoefte is aan een eigen buurtsupermarkt.

In december is AM gestart met de bouw van blok 8 en toren 7 en 8. In dit project is 1.120 m2 ruimte opgenomen voor voorzieningen. Eerder is vastgesteld dat de maximale oppervlakte per voorziening 150 m2 is. Dat is te weinig oppervlak voor een buurtsupermarkt.

De plannen voor Holland Park Zuid voorzien wel in de mogelijkheid voor het vestigen van een buurtsupermarkt, maar naar verwachting zal het nog minstens zes jaar duren voordat er in Holland Park Zuid iets wordt gerealiseerd. De PvdA Diemen vindt dat een buurtsupermarkt sneller gerealiseerd moet kunnen worden in Holland Park. Daarom hebben wij de volgende vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders:

  1. Deelt u onze opvatting dat er nu al behoefte is aan een buurtsupermarkt?
  2. Is het mogelijk om de omgevingsvergunning zodanig aan te passen cq te interpreteren dat in het project van AM een buurtsupermarkt kan worden gerealiseerd?
  3. Is het college bereid een buurtsupermarkt in dit project planologisch mogelijk te maken? Kunt u uw antwoord motiveren?
  4. Is het college bereid, indien u een buurtsupermarkt planologisch mogelijk wil maken, hierover reeds op korte termijn met AM in overleg te treden?
Sofie Kuilman

Sofie Kuilman

Ik ben Sofie Kuilman, geboren en getogen in Diemen. Sinds 2018 zit ik in de gemeenteraad. Het is mij een eer en genoegen dat ik tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 de lijst aan mag voeren! De afgelopen maanden hebben we op straat veel gesprekken gevoerd met inwoners van onze mooie gemeente. Gesprekken waar ik erg

Meer over Sofie Kuilman