Beantwoording schriftelijke vragen Pantar

Door Frank Geerts op 24 september 2022

Tijdens de behandeling van de kadernota stelde de PvdA vragen over het afscheid nemen van werknemers van Pantar, lees de vragen hier terug. Hieronder het antwoord van het college:

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA over werkzaamheden Pantar

Uw fractie heeft op 30 juni jl. vragen gesteld over de groenwerkzaamheden van Pantar. Onderstaand treft u de antwoorden op uw vragen, conform Artikel 48 van het Reglement van de Orde.

Heeft het vertrek van Pantar gevolgen voor de Banenafspraak volgens de Participatiewet?Zo ja, hoe wordt dit dan opgelost.

We zijn erg tevreden met de samenwerking met Pantar, en willen dit graag in stand houden. Pantar doet voor ons werkzaamheden in het groenbeheer en blijft dit ook gewoon voor ons uitvoeren. Alleen voor een taak hierbinnen, het machinaal maaien, hebben ze aangegeven dit niet meer voor ons te kunnen doen. Deze wijziging heeft dan ook geen gevolgen voor de Banenafspraak.

Wordt er bij nieuwe aanbestedingen, niet alleen in dit geval, gekeken of het beoogde bedrijf hele kleine afstand heeft tot de deelnemers op de arbeidsmarkt.

Omdat Pantar ons niemand meer kon bieden voor het machinaal maaien, hebben we dit nu bij een aannemer aanbesteed. Er zijn geen sociaal ontwikkelbedrijven die deze werkzaamheden aanbieden. In het beleid is er wel altijd aandacht voor social return, hierover is de raad geïnformeerd.

In hoeverre speelt ook het werknemersklimaat een rol bij de keuze. Denk hierbij aan mogelijkheid tot scholing, doorgroei mogelijkheden, cao naleving en het bieden van vaste contracten ipv flex.

Het werknemersklimaat speelt een belangrijke rol, hier houden we rekening mee bij het aanbesteden. Een van de redenen waarom we veel onderhands aanbesteden, is zodat wij aannemers kunnen selecteren die op de belangrijke punten goed scoren. Hieronder vallen onder andere punten als duurzaamheid en social return.

Frank Geerts

Frank Geerts

Dit is de tweede raadsperiode voor mij. In 2017 ben ik gestart als fractieopvolger in een betrokken, bekwame fractie. Het is mogelijk om samen het verschil te maken. Bestaanszekerheid is essentieel. Zorgen kunnen vaak leiden tot gezondheidsproblemen, overgewicht, uitsluiting van de arbeidsmarkt, isolement en lagere kansen in de maatschappij. Dit wil ik als sociaaldemocraat niet

Meer over Frank Geerts